Soutěž „Nakresli rally“ 2022 zná vítěze

Valašská rally je hit!

Pojďme ji nakreslit

a pak jí na tratích zafandit!

V rámci jubilejního 40. ročníku KOWAX Valašské rally 2022 byla opět vyhlášena výtvarná soutěž tentokrát s doprovodným tématem „Nakresli rally“ nebo „Bezpečně na kole“.   ZŠ Vyhlídka se účastní již tradičně a po několikáté jsme zabodovali. Žáci kreslili automobily i závodníky nebo diváky kolem trati, či projevy fair-play v motorismu. Výtvarná technika byla libovolná a tak Kateřina Židlíková, vsadila na svůj talent v klasickém kreslení pastelkou a suchým pastelem. A pečlivá kresba jí vynesla příčku nejvyšší 1. místo  v kategorii 5. ročník.

Její spolužák Adam Bilík, kreslil rovněž pastelkou a jeho smysl pro detail, kterým vykreslil závodní vůz porota ocenila 2. místem také v kategorii 5. ročník.

Kolektivní práce dětí ze školní družiny 1. a 4. oddělení byla miniaturní, ale přinesla  nám v naší kategorii krásné 2. místo. Děti ztvárnily herní pexeso Valašské rally.  Dva obrázky na kartičkách musely být vždy stejné motivem i barvami.

A i v kategorii 1. ročníků jsme si odnesli ocenění. 3. místo získala Anna Štajnerová s výraznou barevnou kompozicí závodního auta.

 Slavnostní vyhodnocení soutěže proběhlo 28. 6. 2022 v prostorech vestibulu městského úřadu na Zašovské ulici. Součástí ceremoniálu byla i vernisáž vítězných prací.

Zástupci města spolu s členy komise BESIP, SVČ Domeček a ředitelem městské policie předali výhercům hodnotné ceny.

 Kresby této výtvarné soutěže budou po dlouhou dobu vystaveny ve Středisku volného času Domeček Valašské Meziříčí.

Snahou organizátorů výtvarné soutěže je seznámit veřejnost s výtvarnou představou dětí o motoristickém sportu. Valašská rally, která projíždí naším městem si toto ztvárnění jistě zaslouží.

Závěrem chceme poděkovat všem dětem za jejich nadšení, snahu a reprezentaci ZŠ Vyhlídka.

Olga Nejedlá