Prázdniny v ZOO

Ve dnech 23. 8. – 27. 8. 2021 se skupina téměř dvaceti žáků naší školy zúčastnila prádninové aktivity, plné pestrých úkolů a her, jejíž součástí byla i exkurze do ZOO Ostrava.

Tyto aktivity měly za úkol rozvíjet čtenářskou, přírodovědnou a matematickou gramotnost, a to nejen v českém, ale i v anglickém jazyce.

Žáci se aktivně zapojovali do programu plného matematických hádanek, kvízů, zábavných a logických her, soutěží, a to v obou zmiňovaných jazycích v návaznosti na výtvarné a tvořivé akce v přírodě a v ateliéru naší školy. Seznámili se také s významnými díly dětské literatury anglofonních zemí.

Reálně se žáci do prostředí zoologické zahrady (ZOO Ostrava) přesunuli formou exkurze, kam se vydali za poznáváním jejího bohatství fauny a flory. A právě v přírodovědné oblasti, která jednotlivé gramotnosti spojovala, se žáci zamýšleli nad poznáváním neznámých druhů živé přírody, nad její ochranou, nad záchranou ohrožených druhů zvířat a rostlin a nad významem zachování genofondu pro budoucí generace.

Mgr. Jana Adámková a Mgr. Jana Rabštejnková