Okresní kolo chemické olympiády 2021/2022

V pondělí 7.3.2022 se na hostitelské škole, Gymnáziu Františka Palackého uskutečnilo okresní kolo chemické olympiády, kterého se zúčastnili také naši žáci. O tom, že je chemická olympiáda náročná soutěž se letos přesvědčili žáci z 9.C-Soňa Jasná, Daniela Hrňová, Karin Klosová a žáci z 9.A-Michael Soušek a Dominik Hyžák.

Tito žáci reprezentovali naši školu v kategorii D, která je určena pro žáky 8. a 9. ročníků základních škol a 3. a 4. ročníků osmiletých gymnázií. V každém soutěžním kole olympiády jsou úlohy o něco složitější a je kladen důraz na návaznost problému v jednotlivých kolech.

Letošní 58.ročník soutěže řešil v teoretických a praktických úlohách problematiku atmosféry a zemské kůry, jejich částí, složení, vlastností a chemickou reaktivitu nejvíce zastoupených prvků a sloučenin v těchto geosférách.

Všichni naši žáci se zhostili soutěžního klání se ctí. Nejlepších výsledků dosáhl Michael Soušek, který v silné konkurenci gymnázií skončil na krásném 3. místě a bude reprezentovat naši školu v krajském kole. Ke krásnému umístění mu moc gratulujeme. Všem ostatním děkujeme za kvalitní účast a reprezentaci a přejeme hodně chuti při dalším studiu chemie.

8.3.2022

Mgr. Jana Adámková