Našli jsem mladého chemika…u nás ve škole!

Vítězem soutěže Mladý chemik Zlínského kraje je Michael Soušek z naší školy!

Dne 22. 3. 2022 proběhlo v prostorách ISŠ-COP ve Valašském Meziříčí slavnostní vyhlášení výsledků a předání cen výhercům 10. ročníku soutěže Mladý chemik Zlínského kraje. Pořadatelem soutěže je Fakulta chemicko-technologická Univerzity v Pardubicích a tato soutěž je nejprestižnějším chemickým kláním žáků 8. a 9. tříd základních škol.

Soutěž je tříkolová. 7. října 2021 se konal vědomostní test školního kola, do kterého vstupovala necelá třicítka žáků 9. ročníků z naší školy. Tři z nich postoupili do kola druhého, které z epidemiologických důvodů probíhalo formou online testu a řešili nelehké úkoly z obecné a anorganické chemie.

Nejlepších výsledků a tím zaslouženého postupu do 3. kola dosáhl náš žák z třídy 9.A-Michael Soušek, který se nejen probojoval mezi třicet nejlepších v okrese, ale obsadil zároveň i krásné 1. místo. Poslední praktická část soutěže měla za úkol prověřit praktické dovednosti žáků v laboratořích hostitelské školy-ISŠ-COP ve Val. Meziříčí.

O tom, že se Michael Soušek připravoval na soutěž velmi zodpovědně, svědčí jeho krásné umístění. Podařilo se mu uspět a dosáhnout nejvyšší „zlaté“ příčky v regionálním kole. Díky svému vynikajícímu výkonu bude dál reprezentovat naši školu v celostátním finále 16. června 2022 v prostorách Fakulty chemicko-technologické v Pardubicích.

Našemu „Mladému chemikovi“ moc blahopřejeme k dosaženému úspěchu a věříme, že jeho úspěch může být motivací pro ostatní k zájmu o složitý a zároveň krásný obor chemie.

Michaelovi děkujeme za vynikající reprezentaci školy a přejeme mu hodně štěstí ve finálovém kole, ale také u přijímacích zkoušek na střední školu!

Mgr. Jana Adámková