Dubnové aktivity ve školní družině

Duben měsíc bezpečnosti

Již po řadu let je duben tradován jako měsíc bezpečnosti, v rámci kterého se koná mnoho dopravně preventivních akcí. I v naší školní družině tomu nabylo jinak.

Členové žákovského parlamentu naší školy, si pro děti z družinky, připravili na školním hřišti aktivity, zaměřené na bezpečné chování na silnici. Nejdříve si u dětí ověřili znalosti čísel tísňového volání a společně jsme si nasimulovali, jak probíhá rozhovor na tísňové lince. Dále si pak všichni zopakovali základy bezpečného pohybu v silničním provozu, bezpečné přecházení přes silnici, dopravní značky a připomněli jsme si, jaká je povinná výbava na kolo. Společné aktivity s žákovským parlamentem jsou pro mladší žáky navštěvující družinu zajímavým a příjemným zpestřením.

Měsíc bezpečnosti jsme ve čtvrtek 21. 4. zakončili návštěvou na pracovišti Městské policie ve Valašském Meziříčí. Pro valmezské strážníky nebyla tato návštěva ojedinělá. V rámci prevence kriminality připravují programy pro žáky jak na služebně, tak přímo ve školách.

Děti si se zájmem prohlédly operační středisko včetně kamerového systému města a poznávaly tak místa, kde chodí. Zvláště na kluky pak zapůsobila ukázka výstroje a výzbroje strážníků a děvčata si pak mohla vyzkoušet odchytové pomůcky na toulavou zvěř. V závěru návštěvy mohli žáci shlédnout práci strážníka stálé služby, který právě přijímal hlášení prostřednictvím vysílačky, a všichni pochopili, že to není hra. Naštěstí se nejednalo o nic vážného. Příjemné odpoledne jsme zakončili prohlídkou služebního vozidla.

Strážníkům děkujeme za jejich spolupráci a členům žákovského parlamentu za skvěle připravený program.

Kachtíková Romana – vychovatelka 3. oddělení ŠD