Mladý chemik 2022

Na základě výsledků celostátního kola 10. ročníku soutěže „Hledáme nejlepšího mladého chemika ČR“, které se konalo 16.6.2022 v prostorách Fakulty chemicko-technologické Univerzity v Pardubicích patří obrovská gratulace a poděkování za vzornou reprezentaci školy žáku naší školy, Michaelu Souškovi z 9.B.

Letos se soutěže zúčastnilo 17 075 žáků z 614 základních škol. Michael se probojoval z 1.místa regionálního kola mezi 40 nejlepších finalistů v ČR. Obsadil krásné 17. místo v republikovém finále, ve kterém vypracovával náročné teoretické a praktické úkoly nad rámec učiva základní školy vyžadující náročnou přípravu. Už samotná účast v celostátním finále soutěže je výhrou pro všechny finalisty. Michaelovi přejeme hodně úspěchů v životě a v následujícím studiu chemie na Střední průmyslové škole chemické v Hranicích.

Součástí akce bylo nejen samotné klání soutěžících a závěrečné slavnostní předávání hodnotných cen za účasti významných osobností z řad organizátorů, sponzorů, zástupců škol, měst a MŠMT. O zábavu se postaral známý experimentátor a propagátor chemie Michael Londesborough, který ve své science schow předvedl, jak lze „vidět zvuk“ a „slyšet světlo“, čímž připomenul, že smysly jsou v chemii nepostradatelné, a že i tato pro mnohé odstrašující věda, může být nejen naukou, ale i zábavou.

Mgr. Jana Adámková