Vyhlídka znovu v Praze

Dne 7.6.2022 se naše škola zúčastnila soutěže 1:0 pro němčinu. Soutěž probíhala ve sportovním areálu v Praze.

Šest hochů (FC Vyhlídka) a šest děvčat (Holky z Vyhlídky) z různých tříd i ročníků se více než měsíc pilně připravovalo nejen na fotbalový turnaj, ale především na kvíz z německého jazyka.

Den pro nás začal velmi brzy. Už ve 4 hodiny ráno jsme seděli ve vlaku a těšili se na Prahu. Sportovní areál v Satalicích dobře známe, naše škola podává vždy skvělé výkony a končívá na předních místech v žebříčku úspěšnosti. Jeden ročník jsme také získali hlavní výhru – výlet do Berlína.

Soutěž začala fotbalovým turnajem chlapců. Hrála se rychlá hra po osmi minutách, tři hráči v poli a brankář. Naši chlapci se v neustálém dešti probojovali až na výsledné třetí místo. Poté už se věnovali německému jazyku. V části zvané pexeso ztratili pouze 5 bodů z celkových 50. Ve znalostním kvízu také nasbírali mnoho cenných bodů a v soutěži tedy obsadili celkové 3. místo z dvanácti.

Děvčata ukázala týmového ducha a do poslední chvilky zůstávala v dešti a mokru na hřišti, aby mohla fandit našim chlapcům. Poté už honem na německé pexeso a kvíz. Holky zúročily přípravu ve škole a sbíraly jeden bodík za druhým. V pexesu nenašly přemožitele.

Fotbalovou část zvládly nejlépe ze všech týmů, ale protože měly ve skupině silné soupeřky z Herthy Berlin, kterým podlehly, mohly hrát pouze o třetí místo, které také získaly. Chlapci byli solidární, a přesto, že byli po turnaji promrzlí a mokří, zůstali na hřišti a drželi holkám palce.

Děvčata také obsadila celkové 3. místo z osmi, což jen dokazuje, že máme bystré a pohybově nadané žáky a žákyně.

Všem soutěžícím moc děkuji za skvělé nasazení a přípravu na soutěž, a přesto, že jsme letos měli opravdu mladé týmy dětí a některé se ještě ve škole němčinu neučily, smekám pomyslný klobouk a přeji mnoho úspěchů ve sportu i při studiu.

                                                                                                          Michaela Zimková