Výlet do Dřevěného městečka

Ve čtvrtek dne 2.6. jsme se s dětmi z druhého a třetího oddělení školní družiny vydali vlakem na výlet do Rožnova pod Radhoštěm s cílem navštívit Valašské muzeum v přírodě. Dobrá nálada vládla již od příchodu dětí do školní družiny. Po obědě a krátkém odpočinku jsme se vydali na cestu na vlakové nádraží. Pro některé děti byla již jízda vlakem velkým zážitkem. Když si každé z dětí „ulovilo“ své místo, vlak mohl vyrazit. Cesta byla krátká a příjemná.

Po příjezdu do R. p. R. jsme se vydali na cestu do Dřevěného městečka. Cestou jsme mohli obdivovat místní park s rybníkem a kačenkami. Po příchodu na samotné místo nastal čas svačiny. Děti dostaly možnost si samy koupit něco „na zub“, což většině z nich způsobilo ohromnou radost.

V Dřevěném městečku jsme mohli obdivovat stavby a obydlí našich předků a děti tak měly možnost zhlédnout, jak se žilo v dobách dávno minulých. Nejvíce je zaujal kostel a místní hřbitov – Valašský Slavín. V kostele zhlédly Boží hrob, který zde byl momentálně vystaven. Na místním hřbitově zase poslední místa odpočinku valašských velikánů. Děti byly překvapeny, že zde odpočívá autor známé dětské knížky Broučci, sportovec Emil Zátopek a jiní. V městečku byl v provozu i krásný dřevěný dětský kolotoč, který děti okouzlil.

Po prohlídce všech otevřených valašských chalup jsme se vydali na cestu zpět do Valašského Meziříčí. Výlet jsme si všichni náramně užili.

Ing. Veronika Vašíčková a Romana Kachtíková – vychovatelky školních družin