Výlet školní družiny do Dinoparku

V úterý 30. května se 1. a 4. oddělení vydalo na zábavně naučný výlet do Dinoparku Ostrava.

Na návštěvu druhohor nám vyšlo nádherné slunečné počasí. Druhohory patří do období, kdy naše planeta Země byla ještě „v plenkách“. A jejími obyvateli a vládci byli plazi, konkrétně mezi dětmi velmi populární a oblíbení dinosauři. Dinopark je úžasná podívaná a spojení fantazie, zábavy, vědy a techniky na jednom místě.

Během projížďky v Dinoexpresu se děti dozvěděly mnoho o způsobu života těchto velikánů. Poutavý byl i vědecký výklad jejich zániku. Projížďka kolem sopky, která svou vulkanickou činností imitovala skutečné prostředí druhohor, byla pro děti fascinující. Největší úspěch mělo ale setkání s dinosauřím mládětem, jehož „živou“ repliku předváděl náš průvodce. Bylo jen těžko uvěřitelné, že mládě je jen dokonalý technický exponát.

Dalším dobrodružným zážitkem bylo 3D Kino s naprosto novým a senzačním filmem s názvem „Ztracený svět“. Do atrakce DinoHurikán, děti vstupovaly opakovaně a náramně se bavily. Na každém kroku na nás vrčeli a nebo jen přátelsky broukali druhohorní ještěři. Hrátky na Dinohřišti i paleontologické objevování pravěkých kosterních pozůstatků, zabavilo děti v samém závěru výletu. Následovalo nezbytné občerstvení, drobný nákup suvenýrů s dinosauří tématikou a návrat do současnosti.

Děti chválíme za vzorné chování a projevené znalosti z této pravěké éry naší Země.