Čarodějnické odpoledne ve školní družině

Ve středu 27. dubna se 2. oddělení školní družiny proměnilo v čarodějnický sjezd. Setkaly se zde čarodějnice i čarodějové, aby poměřili své síly v různorodých disciplínách.

Po příchodu do školní družiny jsme si přečetli pohádku O čarodějce Dorce. Z pohádky jsme se dozvěděli, jaké mohou vzniknout situace a následky, když se čarodějnici popletou zaklínadla. Poté se děti rozdělily do jednotlivých skupin a zvolily si své čarodějnické jméno. Dále následovaly jednotlivé disciplíny, které byly zaměřeny na zrakové a sluchové vnímání a také matematickou gramotnost. Tyto dovednosti totiž nesmí chybět žádné čarodějce ani čaroději. Soutěžení probíhalo zábavnou a hravou formou. Kromě bezchybného počítání kouzelných kotlíků, správného určení pořadí čarodějnic, rozlousknutí hádanek nebo také čarodějnického tanečku, či kouzelného puzzle, byla jedna z disciplín rozluštění kouzelných zaklínadel. A protože malí kouzelníci byli za každé správné řešení odměněni čarodějnickým odznakem, na konci zábavného odpoledne mělo vítězné družstvo možnost namíchat kouzelný lektvar.

Děti byly úžasné a neobvykle strávené odpoledne jsme si naplno užili. Každý byl oceněn diplomem za perfektně zvládnuté disciplíny a sladkou odměnou.

Ing. Veronika Vašíčková – vychovatelka školní družiny