Dýňování ve školní družině

Tradiční akce Dýňování se do naší školní družinky ve škole ZŠ Vyhlídka vrátila po 3 letech, kdy jsme dýňování buď vůbec neměli z důvodu covidu, nebo jen v odděleních po rozvolnění. O to více jsme se těšili na společné dlabání dýní ve školní jídelně v úterý 25. 10.  Halloweenskému týdnu předcházelo mnoho příprav, vymyslet, nachystat, nakoupit odměny. Protože důležité je se i na to strašidelné tvoření a dění připravit a naladit. To u dětí nebylo žádným motivačním problémem. Tvoření, výzdoba školní družiny a příprava kostýmů je moc bavila. V odděleních, kde jsou prvňáčci se uskutečnilo s předstihem Strašidelné odpoledne.  V odděleních starších dětí jsme si zahráli a zasoutěžili před samotnou akcí Dýňování.

V kostýmech jsme se šli ukázat i k obědu našim kuchařkám. Pak následoval rej čarodějnic, zombíků a duchů. Tancovalo se na oblíbené písničky, soutěžily týmy dýní a mumií. Děti prokázaly svou šikovnost při loupání kukuřice, soustředění při tanečku s pavoukem a odvahu při soutěži s gumovými příšerkami.

K samotnému dýňování se sešlo nespočet rodičů, prarodičů a sourozenců… Účast byla zkrátka tak hojná, že by i Hujerovi záviděli. Vskutku na začátku akce nebylo ve školní jídelně ani kde účastníky posadit.  Byla radost pozorovat celé rodinné týmy, jak vyřezávají nápadité lampičky a zubaté dýně. A kdo dýni nepřinesl nebo už měl hotovo, mohl si ve výtvarném koutku kreslit nebo vymalovat některou z halloweenských omalovánek.

Podzimní odpoledne si s námi přišly užít i maminky a babičky.  V příjemné atmosféře nám dýňování rychle uteklo. Dospělí trávili čas i povídáním si a hodnocením dýňových dílek. Všechny děti byly za svou účast odměněny a byly nadšené… Byl to zkrátka takový úplně jiný den ve školní družině. Závěrem děkujeme všem, kteří se na chvíli zastavili a měli možnost strávit s námi říjnové odpoledne.

Kolektiv vychovatelek ŠD ZŠ Vyhlídka