ZŠ Vyhlídka v zábavném parku Krokodýlek

V úterý 8. listopadu jsme pro děti 1. a 4. oddělení uskutečnili výlet do zábavného parku Krokodýlek v Olomouci. Centrum je plné atrakcí postavených ve stylu Pirátů z Karibiku. Na děti čekalo více než 35 koutků s možností zábavy, pohybu, ale i zručnosti a dovednosti. Unikátní nafukovací atrakce krokodýl vyrobená na míru pouze pro tento park. Děti se mohly dále vydat na stezku odvahy jeskyní, odkud mohly vyhlásit zprávu do tajného telefonu, který přenáší hlas na pirátskou loď. Největší úspěch u dětí sklidil bazének s lodičkami, kde se pomocí vlastní síly plavily pod mostem. Velká prolézací čtyř patrová klec zabavila děti na pěkně dlouho. Tato se skládala z množství skluzavek a sítí.

Nejen kluci, ale i děvčata se nechala nalákat na adrenalinovou motorovou dráhu s elektro motorkami. Osmi metrová horolezecká stěna prověřila schopnosti děti koordinovat správně pohyby. Lanové centrum dalo dětem také zabrat, ale je v něm několik stupňů obtížnosti, tak si děti mohly vybrat podle své zdatnosti. Fotbalová aréna, trampolína s pudingovou kopulí byla neustále v obležení dětí, stejně jako virtuální realita s nespočtem atraktivních programů.

Na galerii parku čekala na děti další zábava – pinart, několik tisíc tyčinek vykouzlí otisk zajímavých obrazců vytvořených vaší dlaní. Dále se děti mohly zabavit air hokejem, zahrát si v dělové aréně nebo jen aktivně odpočívat v podpalubí lodi mezi balónky.

Animátoři zábavného centra si pro nás připravili taneční prográmek vedený plyšovým maskotem Krokodýlkem. Děti si s ním užily spoustu legrace. Během tří hodinového pobytu děti průběžně svačily své dobroty z domova nebo využily nabídky bufetu. Kuchyň zábavného centra si zakládá na domácích dezertech, limonádách, salátech, tak, aby vše bylo chutné a čerstvé.

Personálem parku, byly děti ze školní družiny Vyhlídka pochváleny za bezproblémový průběh pobytu a zejména ze respektování všech bezpečnostních pokynů obsluhy jednotlivých atrakcí.

Olga Nejedlá, vedoucí vychovatelka ŠD