Mladý chemik na naší škole

Stejně jako v přechozích letech je i letos naše škola účastníkem přírodovědné soutěže „Hledáme nejlepšího Mladého chemika ČR“. Školního kola se letos zúčastnila necelá třicítka žáků 9. ročníků, kteří se rozhodli poměřit své „chemické“ síly mezi sebou.

Nejúspěšnější žáci: Jonáš Halašta, Magdaléna Halaštová a Michal Žákovský (všichni z 9.B), postoupili do 2. krajského kola, které proběhlo 15.12.2022 na sousední ISŠ-COP ve Val. Meziříčí. Tohoto kola se zúčastnilo celkem 58 žáků z 20 ZŠ Zlínského kraje a z Frenštátu pod Radhoštěm. Žáci se potýkali s otázkami z anorganického názvosloví, sestavovali chemické rovnice a z nich pak řešili chemické výpočty.

Nejúspěšnější řešitelkou z naší školy se stala Magdaléna Halaštová. Ta je i zároveň jedinou postupující a bude nás reprezentovat v regionálním finále. To se bude konat 9. 2. 2023 v laboratořích ISŠ COP ve Val. Meziříčí.

Magdaléně moc blahopřejeme a přejeme jí mnoho štěstí v dalším kole. Všem zúčastněným děkujeme za krásnou reprezentaci školy v nelehké soutěži.

Mgr. Jana Adámková