Mladý chemik na naší škole

Již od října se malá skupinka „chemiků“ ve složení žáků z třídy 9. B: Magdaléna Halaštová, Jonáš Halašta a Michal Žákovský zapojili do 11. ročníku chemické soutěže vyhlášené MŠMT a Fakultou chemicko-technologickou Univerzity v Pardubicích s názvem „Hledáme nejlepšího mladého chemika ČR.“

Do 2. kola, které se uskutečnilo 15. 12. 2022 na sousední ISŠ-COP, která je každoročně koordinátorem soutěže, se probojovali všichni tři naši žáci a spolu se třemi nejúspěšnějšími žáky z 20 přihlášených škol ze Zlínského kraje a okresu Nový Jičín se utkali ve vědomostním testu.

Do regionálního finále 9. 2. 2023 již postoupila pouze naše nejlepší žákyně Magdaléna Halaštová, která se v laboratořích výše uvedené školy snažila co nejlépe uspět. Celkový výsledek se pak skládal z výsledků 2. a 3. kola.

I přestože jsme nenavázali na loňské vítězství v regionálním kole, nezbývá než žákyni popřát ke krásnému umístění, neboť i 21. příčka v regionu je bezesporu krásným výsledkem.

Magdaléně děkujeme za reprezentaci a přejeme jí hodně úspěchů nejen v dalších vědomostních soutěžích, ale zejména v životě a u přijímacích zkoušek v dubnu.

Mgr. Jana Adámková