Nakresli rally

Děti ze školní družiny ZŠ Vyhlídka se zúčastnily v pořadí již 9. ročníku výtvarné soutěže „Nakresli rally“. Tentokrát s podtitulem „Dopravní prostředky budoucnosti“. Snahou pořadatelů této regionální akce je seznámit veřejnost s kreativní představou dětí a mládeže s Valašskou rally. Naše děti napříč touto soutěží byly vyhodnoceny již několikrát a na stupně vítězů si sáhly i letos.

Předávání cen proběhlo dne 23. 3. 2023 v prostorech MěÚ na Zašovské ulici. Zde si můžete všechny vyhodnocené práce prohlédnout ve formě malé vernisáže. Záštitu nad soutěží převzala paní místostarostka PeadDr. Yvona Wojaczková.

Za originální výtvarné zpracování rally a krajiny, kterou Valašská rally projíždí získal kolektiv 2. ročníku ŠD 4. oddělení, 1. místo. Cenu si odnesli: Anastázie a Apolena Balážovy, Ema Kolečková, Tereza Králová, Nela Helíková, Eduard Malík a Kirill Pliasovitsia.

A zlaté ocenění převzali i jednotlivci z 1. oddělení, za své fantazijní ztvárnění dopravních prostředků budoucnosti Eliška Knápková a Tereza Mikůšová. V nesoutěžní kategorii „Zaujalo nás“ je vystavena kresba Davida Chromého.

Z těchto vítězných ocenění máme radost a je to bezesporu spojeno i se skutečnostní, že Valašská rally patří neodmyslitelně k našemu hostitelskému městu Valašskému Meziříčí.

Součástí odměny je i pozvání pořadatelů na náměstí, kde děti slavnostně odstartují 41. Kowax Valašskou rally Valmez.

Blahopřejeme výhercům a děkujeme všem dětem za účast. Již nyní se těšíme na jubilejní 10. ročník výtvarné soutěže „Nakresli rally“ 2024.

Olga Nejedlá, Andrea Műllerová