Okresní kolo biologické olympiády 2022/2023

Ve čtvrtek 30. března proběhlo na zdejším gymnáziu okresní kolo biologické olympiády, kterého se zúčastnili také žáci naší školy – Martin Kundrát, Adam Kundrát, Berenika Škrobalová. Žáci reprezentovali naši školu v kategorii D, která je určena pro žáky 6. a 7. ročníků základních škol a víceletých gymnázií.

Tématem 57. ročníku BiO 2022/2023 pro kategorii D bylo ,,Bezlesí“. Každé soutěžní kolo biologické olympiády je o něco složitější, zároveň také navazuje na problematiku předešlých kol.

V teoretické části byl soutěžícím předkládán vědomostní test. Praktická část byla rozdělena na dvě části. V první části soutěžící poznávali typické organismy naší přírody. Druhou část tvořil laboratorní úkol, orientující se na praktické dovednosti soutěžících v mikroskopování a vytváření laboratorního protokolu.

V silné konkurenci se naši žáci rozhodně neztratili, i přesto, že jsme nepostoupili do dalšího kola. Martin, Adam a Berenika předvedli krásný výkon a zaslouží si velkou pochvalu. Přejeme mnoho úspěchů při dalším studiu přírodních věd.

Mgr. Radka Nedvěd Marjaková