Školní výlet třídy 9. A

Závěr školního roku patří vždycky třídním výletům. Nejinak tomu bylo i u našich „deváťáků“.

Na školní výlet jsme vyjeli rovnou na dva dny, které jsme strávili v krásném prostředí Olomouckého kraje.

První den výletu jsme za krásného počasí zavítali vlakem do Mohelnice. Tady nás uprostřed krásné přírody čekalo nejdřív ubytování v kempu v chatkách a ve stanech. Pestrá nabídka sportovního vyžití spolu s vycházkou do města za památkami a opékání u táboráku při západu sluníčka jen podtrhlo atmosféru prvního dne.

Druhý den jsme se po snídani sbalili a vydali se autobusem na další putování. Tentokrát do městečka v jižní části okresu Šumperk, do Loštic. Kromě čtyřboké kašny je město známé typickou hanáckou dobrotou, olomouckým tvarůžkem. Žáci tak měli možnost ochutnat nejen tvarůžkovou zmrzlinu, ale i zákusky z této suroviny ve vyhlášené cukrárně, zajít si do muzea, či nakoupit v podnikové prodejně typicky vonící suvenýry.

Putování se třídou však ještě nekončilo. Částečně autobusem a částečně pěšky jsme pokračovali v putování na skvost obce Bouzov, na jeho stejnojmenný hrad. Hrad Bouzov ležící uprostřed krásných hlubokých lesů Litovelského Pomoraví nás vrátil do světa pohádek a filmů.

To, že příjemné chvíle utíkají rychleji, než ty nepříjemné, je nám známo, a tak i náš čas výletu se chýlil ke konci. Nezbylo nám než se vydat na cestu domů. Pěšky, autobusem, vlakem a s trochou dobrodružného hledání v mapách jsme v podvečer dorazili domů.

Myslím, že výlet se nám vydařil a všichni na něj budeme rádi vzpomínat. Pro 9. A byl zároveň posledním třídním výletem a časem stráveným se svými spolužáky a učiteli.