Exkurze do ZOO Zlín

Ve středu 14. 6. vyrazili žáci pátých ročníků do zlínské ZOO, která patří mezi nejnavštěvovanější Zoo v ČR. Ale  přestože většina dětí tuto zoologickou zahradu již dříve navštívila, je zde tolik různých zákoutí a téměř skrytých živočichů, že některá zvířata viděly děti ponejprv.

V úvodu prohlídky jsme měli objednánu exkurzi na téma Afrika. Paní průvodkyně nás nejprve zavedla k výběhu dželad, kde jsme se s těmito horskými opicemi blíže seznámili. Dále jsme se více dozvěděli o životě žiraf, surikat, antilop či hyen. Zde děti nejvíce zaujala historka o zatoulaném divokém praseti, které, ke své veliké smůle, prý omylem zaběhlo právě do výběhu hyen. Ty na své odvěké instinkty nezapomněly , čímž si zpestřily jídelníček.

Následovala volná prohlídka, kde jako vždy nezklamala např.  Zátoka rejnoků, kde jsme rejnoky nakrmili, dále pavilon Yucatán, expozice lachtanů…ale hlavně kapybary, které jsou teď u dětí velmi oblíbeny. Ještě následovala nezbytná návštěva suvenýrů a pak, obtěžkáni plyšáky, jsme se vydali na zpáteční cestu.

                                                               Bohdana Jirglová, Veronika Vozihnojová