Začátek školního roku ve školní družině

               Začátek školního roku proběhl na pozadí stavebních prací, které se konají napříč celou budovou školy. Ale už v prvním týdnu se naše činnosti a akce rozběhly naplno. Využíváme slunečného teplého počasí a na přilehlých městských hřištích děti hrají míčové hry, zdolávají průlezky, houpou se na houpačkách nebo si jen povídají a relaxují na lavičkách na čerstvém vzduchu. Rodiče již mají možnost seznámit se s naším rámcovým plánem školní družiny na webu školy. V odděleních si kreslíme, soutěžíme a hravou formou vzděláváme, došlo už i na drobné vyrábění.

               Jakmile jsme se rozdělili do oddělení, začali jsme pracovat na krásné akci pro Světlo Valmez. Tradiční spolupráce s Kulturním zařízením Valašského Meziříčí nám letos přinesla světelnou show, která se promítala na fasádě Galerie Kaple. Děti se zúčastnily formou namalování obrázků, které byly přenášeny formou videomapingu na tuto budovu.

               Další z akcí v rámci Dnů města Valašského Meziříčí byla naše účast na Medovém dni na nádvoří zámku Žerotínů. Shlédli jsme živý úl a vyslechli přednášku o životě včeliček a užitku z jejich produktů. A vyzkoušeli jsme si i moštování jablíček.

               Den s Besipem byl doprovázený deštivým počasím. Ale organizátoři byli připraveni i na nepřízeň počasí a přednášky a jednotlivá stanoviště přesunuli do podloubí zámku Žerotínů.  Prezentace záchranných složek děti velmi zaujala a měly spoustu doprovodných otázek. A jejich zvídavost doslova nebrala konce. Pěkný program zaměřený na bezpečnost silničního provozu i soutěžení děti bavil.

               V měsíci září začínáme navštěvovat dopravní hřiště a využijeme i nabídky Městské knihovny Valašské Meziříčí. Pravidelně začneme využívat i možnosti pohybu v tělocvičně školy.

Ještě jsme teprve na začátku a těšíme se, co nám nový školní rok přinese, ale rádi bychom uskutečnily oblíbené akce pro děti a rodiče a taky pro budoucí školáčky z mateřských školek.

Kolektiv vychovatelek ŠD