Dýňování na Vyhlídce

Pro naše tvořivé děti jsme před podzimními prázdninami připravili tradiční Dýňování ve školní jídelně. Děti zapojily do dlabání a hlavně řezání dýní své rodiče, prarodiče a ostatní příbuzné. Nevadilo, že jste letos žádnou dýni nevypěstovali nebo ji nestihli koupit. Pro sourozence a samozřejmě i naše děti bylo připraveno hned několik dílniček. A i do těch se zapojili k našemu potěšení aktivně i dospělí.

Všech nás bylo najednou tolik, že kapacita jídelny doslova praskala ve švech a čekalo se na volné místo u pracovních stolů a u dílniček se tvořila fronta. Pokud pracovní nebo jiné povinnosti nedovolily rodičům a příbuzným dětí akce se zúčastnit, ujaly se malých tvořilků paní vychovatelky u dýňování nebo dílniček. Bylo hezké vidět i starší dětí, jak pomáhají těm mladším.

Atmosféru Halloweenu nám dotvářely nejen dýně, ale i děti v krásných a zároveň strašidelných kostýmech. Děkujeme za sladké a slané pohoštění, které nám rodiny přinesly ke stolečkům. Výtvory jsme si na závěr pochválili a vyfotili. Děti při odchodu dostávaly sladké odměny. A protože ještě máme doprovodné akce k tomuto svátku, budeme odměňovat i v jednotlivých odděleních. Radost nám udělaly ukrajinské maminky a babičky, které donesly jejich krajové dobroty. Děkujeme rovněž paním kuchařkám za přípravu pitného režimu a nástrojů k dlabání.

Kolektiv vychovatelek ŠD