Žáci ze ZŠ Vyhlídka četli seniorům v Nemocnici AGEL Valašské Meziříčí v rámci projektu Babičko a dědečku, pojďme si povídat

Valašské Meziříčí, 10. dubna 2024: Smyslem projektu Babičko a dědečku, pojďme si povídat je zejména propojení generací, edukace dětí ze základních škol a seznámení dětí s nemocničním prostředím z jiného úhlu pohledu. Pro seniory jsou podobné akce odreagováním od dlouhodobého pobytu na lůžku a přinášejí jim radost do života.

Do nemocnice AGEL Valašské Meziříčí dorazili číst seniorům na konci března děti z 5.A ze Základní školy Vyhlídka ve Valašském Meziříčí. Seniory rozveselit přišla celá třída s paní učitelkou. „Děti si donesly své oblíbené knížky. Nechyběla mezi nimi Honzíkova cesta, Malý princ, Gump aj. A zároveň zdejším seniorům nakreslily obrázky pro potěšení,“ doplnila Radka Mynaříková, učitelka ze ZŠ Vyhlídka. Děti byly po 3 až 4 rozděleny na jednotlivých pokojích a na závěr akce je senioři ocenili potleskem a za svůj výkon dostaly také sladkou odměnu.

„Byl to už náš druhý HR projekt zaměřený na seniory a děti prvních stupňů ZŠ. Pokračovat budeme i v jiných zdravotnických zařízeních skupiny AGEL, jelikož návštěvy žáků ZŠ v nemocnici jsou nejen vítaným zpestřením, ale také edukační cestou vedoucí k mezigeneračnímu poznávání,“ uvedla Klára Pavlišová, personální specialistka. Děti i s paní učitelkou si akci užili, projekt byl pro ně příjemným rozptýlením běžného školního dne a přinesl radost všem zúčastněným. „Seniorům v Nemocnici AGEL Valašské Meziříčí akce přinesla zejména odreagování a zlepšení nálady, už teď se těšíme na další příjemné strávené chvilky při dalším čtení dětí u nás,“ zakončila Nikola Kamasová, vedoucí personálního oddělení Nemocnice AGEL Valašské Meziříčí.

Následující čtení v rámci projektu Babičko a dědečku, pojďme si povídat je v plánu v Nemocnici AGEL Podhorská v Rýmařově