Výlet do zábavního parku Krokodýlek

V středu 6. prosince jsme pro děti 1. a 4. oddělení uskutečnili výlet do největšího zábavného parku na Moravě Krokodýlek v Olomouci. Centrum je plné atrakcí postavených ve stylu Pirátů z Karibiku. Na děti čekalo více než 25 koutků s možností zábavy, pohybu, ale i zručnosti a dovednosti. Unikátní nafukovací atrakce krokodýl vyrobená na míru pouze pro tento park. Děti se mohly dále vydat na stezku odvahy jeskyní, odkud mohly vyhlásit zprávu do tajného telefonu, který přenáší hlas na pirátskou loď. Největší úspěch zejména u starších dětí sklidilo azurově modré jezírko s lodičkami, kde se pomocí vlastní síly plavily pod mostem. Velká prolézací pěti patrová klec zabavila děti na pěkně dlouho. Tato se skládala z množství skluzavek a sítí.

Nejen kluci, ale i děvčata se nechala nalákat motorovou dráhu s elektro motorkami. Sedmi metrová horolezecká stěna prověřila schopnosti děti koordinovat správně pohyby. Lanové centrum dalo dětem také zabrat, ale je v něm několik stupňů obtížnosti, tak si děti mohly vybrat podle své zdatnosti. Fotbalová aréna, trampolína s pudingovou kopulí byla neustále v obležení dětí. I světem virtuální reality se spoustou dobrodružných sekvencí se děti nechaly nadšeně unášet.

Na galerii parku čekala na děti další zábava – pinart, několik tisíc tyčinek vykouzlí otisk zajímavých obrazců vytvořených vaší dlaní. Dále se děti mohly zabavit air hokejem, zahrát si v dělové aréně nebo jen aktivně odpočívat v podpalubí lodi mezi balónky.

Plyšový maskot Krokodýlek nám na závěr zamával a děti pochválil za vzorné a bezpečné chování. Během tří hodinového pobytu děti průběžně svačily své dobroty z domova nebo využily nabídky bufetu. Kuchyň zábavného centra si zakládá na domácích dezertech, limonádách, salátech, tak, aby vše bylo chutné a čerstvé.

Na závěr si děti nakoupily drobné suvenýry s logem zábavného centra. A rozloučily se hlasitým „děkujeme a zase někdy na shledanou“. Adventní výlet se i letos vydařil a děti mohly po cestě domů v autobuse spokojeně odpočívat.